Nepremičnine na Primorskem Naprodaj je zazidljivo zemljišče v vasi Ozeljan na Goriškem

NEPREMIČNINA JE PRODANA

Vendar na voljo so naslednje nepremičnine ...

Ste si že od nekdaj predstavljali, da boste nekoč kupili kos zemlje, obsijane s soncem, in na njem postavili svoj dom, kakršnega ste si vedno želeli?

Sedaj lahko vaše želje postanejo uresničeni načrti. V spodnji Vipavski dolini je v sončni vasici Ozeljan naprodaj zazidljivo zemljišče.

slika
Pogled proti zahodu

Nekaj podatkov o zazidljivem zemljišču

Zemljišče, ki je naprodaj v vasi Ozeljan, nedaleč od Nove Gorice, obsega skupno 888 m2, in je v celoti zazidljivo. Zemljišče je povsem ravno, je pravilne kvadratne oblike, dostop do parcele pa omogoča asfaltirana vaška cesta.

Kot rečeno, ima parcela zares lepo, sončno lego, nahaja pa se na obrobju vasi. Zemljišče s severozahodne in jugovzhodne strani obdajata dve stanovanjski hiši, z vzhodne strani do parcele pripelje cesta, na zahodni strani pa ga obkrožajo kmetijska zemljišča.

slika
Pogled proti vzhodu in na obronke Trnovskega gozda

Večji del komunalne infrastrukture (kanalizacija, elektrika) je pripeljan do parcelne meje. Blizu meje teče tudi linija za telefon.

Cena za kvadratni meter tega zazidljivega zemljišča v Ozeljanu znaša 75 €, kar ni veliko v primerjavi s podobnimi zazidljivimi zemljišči v bližnjem Kromberku, kjer cene presegajo 110 € za kvadratni meter.

slika
Pogled na jug. Sosedje so ravno prav daleč in ravno prav blizu.

Sončna vasica sredi neokrnjene narave

V spodnji Vipavski dolini leži vasica Ozeljan, ki je bila zaradi svoje prijetne sončne lege v zavetju pred severnimi mrzlimi vetrovi in stran od vipavske burje, naseljena že zelo zgodaj v zgodovini. Prvič se v listinah omenja že v 12. stoletju.

Ozeljan sestavljajo sklenjeno naselje ob stranski cesti, staro jedro pod pobočji Trnovskega gozda ob cerkvi sv. Jakoba in več zaselkov: Tri hiše, Otava, Pejce, Lajšče, Vas, Petrač, Konče, Okroglica in Lopatnik. Hišna dvorišča krasijo cvetje, drevesa in grmiči.

Ime Ozeljan (ljudsko Wzlen) izvira iz staro romanskega jezika, nastalo pa je že pred prihodom Slovanov na naše ozemlje, ko so tod živeli romanizirani Iliri.

Na ravnini pod vasico na njivah uspevajo koruza, krompir in pšenica. Na prisojnih pobočjih se razprostirajo vinogradi (malvazija, tokaj) in sadovnjaki (češnje, breskve, jabolka), ki označujejo pestro kulturno krajino. Zgornji del pokrivajo gozdovi.

slika
Pogled na njivo pod hišo

Danes je tukaj poljedelstvo že močno upadlo, v vzponu je razvoj podjetništva, od kmetijskih dejavnosti pa je najbolj razvito vinogradništvo in dopolnilne dejavnosti na kmetijah (osmice, turistične domačije).

Kot zanimivost naj povemo, da so z odlokom cesarice Marije Terezije vinogradniki dobili dovoljenje, da so lahko osem dni v letu prodajali vinske viške preteklega leta v vinotočih pod vejo, »frasko«. Od tod ime osmic in navada, da v osmico vabijo na vhodna vrata pritrjeni šopki bršljana, »fraske«.

V objemu naravnih lepot in hkrati blizu mesta

Prav gotovo je lepo, če si lahko stanovanjsko hišo zgradite na lepi lokaciji, kjer boste obdani z neokrnjeno naravo, ki ponuja številne možnosti za oddih in rekreacijo. Ozeljan in njegova okolica prebivalce in obiskovalce razvajata z naravnimi lepotami in kulturnimi znamenitostmi.

Odpravite se na izvir bučnega kraškega potoka Potok, na enem najbolj obiskanih vzletišč pri nas, na Lijaku, se lahko poskusite v jadralnem padalstvu, v steni Lijak lahko plezate. Za ljubitelje ježe pa bodo poskrbeli v konjeniškem klubu Ozeljan.

slika
Le nekaj minut hoje in že se boste znašli sredi neokrnjene narave ... (FOTO: Portal Ozeljan)

Pa vendar boste v Ozeljanu blizu mesta, ki ponuja vse potrebne storitve. Do Nove Gorice, ki postaja univerzitetno središče ter ima dobro razvito dejavnost igralništva, vas loči le sedem kilometrov. Da prispete čez nekdanjo mejo v staro Gorico pa boste morali prevoziti le deset kilometrov.

Znano je dejstvo, da na Goriškem primanjkuje stanovanj, predvsem tam, kjer je povpraševanje največje, torej v Novi Gorici in bližnji okolici. Prav zato je povpraševanje po zazidljivih zemljiščih precejšnje.

Morda je zazidljiva parcela, ki je naprodaj v sončni vasici Ozeljan in le sedem kilometrov od Nove Gorice, kot nalašč za uresničitev vaših načrtov o gradnji stanovanjske hiše po vaši meri.

Če želite izvedeti še več ali se dogovoriti za ogled zazidljivega zemljišča, za katerega boste odšteli 66.000 EUR, pokličite našim nepremičninskim svetovalcem, Stankom Štupico, na telefonski številki: 01 421 22 22 ali 051 666 444.

Lahko pa izpolnite kontaktni obrazec in mi bomo poklicali vas.

Stanko Štupica
Stanko Štupica
osebni nepremičninski svetovalec, licenca MOP
01 421 22 22
051 666 444
Vita Žnidarič Štader
Za vas ocenjuje in svetuje:
Vita Žnidarič Štader

Splošni podatki o zemljišču v vasi Ozeljan na Goriškem

Lokacija: Ozeljan

Vrsta nepremičnine: Zazidljivo zemljišče

Občina: Nova Gorica

 

Cena: 66.600 EUR

 

Velikost zazidljivih površin: 888 m2

Šifra nepremičnine: 41

Splošni podatki o okolici

Naselje: Krajevna skupnost Ozeljan, ki obsega naselji Ozeljan in Šempas, šteje okoli 1000 prebivalcev. Dostop: AC, izvoz Vogrsko - 2 km in AC, izvoz Selo

Okolica: Oddaljenost od nekaterih krajev: Nova Gorica 7 km, Ajdovščina 20 km, Ljubljana 100 km, Koper 85 km. Gorica/Gorizia (Italija) 10 km, Videm/Udine 65 km, Trst/Trieste 75 km, Reka/Rijeka 120 km.

Morate prej prodati, da bi lahko kupili?

Prvi korak pri uspešni prodaji nepremičnine je pravilna ocena njene tržne vrednosti. Ugotovite, koliko bi lahko iztržili za svojo nepremičnino.

Kliknite tu za brezplačno spletno oceno, ki jo prejmete najkasneje v 24-tih urah.

O ponudbi za nakup

Vaša ponudba je zaupna. Osebne podatke bomo razkrili prodajalcu le z vašim dovoljenjem. Vaša ponudba je tudi povsem neobvezujoča. Lahko si premislite v vsakem trenutku.

Je pa lahko hitra ponudba odločilna za uspešen nakup, saj jo bo prodajalec morda sprejel, še preden bi mu kdo ponudil boljše pogoje.

Zanimam se za to nepremičnino

Ime*
Priimek*
E-mail*
Telefon*
Kraj*
       Ogled Dodatne informacije Moja ponudba
Želeni dan in ura ogleda/ vaše vprašanje ali komentar
Copyright © 2006 - 2015 prospera-nepremicnine.si     |   Gradbeništvo Grating M TEAM   |   Studio Kragelj arhitekti   |   Rent Apartments in Ljubljana