Nepremičnine na Gorenjskem Bohinj - Stara Fužina: Naprodaj je vrstna hiša

NEPREMIČNINA JE PRODANA

Vendar na voljo so naslednje nepremičnine ...

V enem najlepših delov srednje Evrope je v osrčju Triglavskega narodnega parka v idilični vasici Stara Fužina naprodaj hiša, zgrajena leta 1885.

V času nestabilnosti svetovnih gospodarskih trgov, ko so naložbe v delnice med bolj tveganimi, se investitorji vse pogosteje odločajo za vlaganje kapitala v nepremičnine.

Če tudi vi čakate na zanimivo priložnost za investicijo, vas bodo zagotovo zanimale naslednje informacije ...

slika

Bohinj z okolico spada v zaščiteno območje Triglavskega narodnega parka, kjer novogradnje praktično niso predvidene, zato je trg nepremičnin tu omejen, nepremične za prodajo pa zelo iskane.

Sredi amfiteatra bohinjskih gora in nekaj sto metrov od jezera

Stara Fužina leži le nekaj minut hoje od Bohinjskega jezera, ob vznožju mogočnih vršacev s pogledom na najvišji vrh Slovenije, Triglav.

Vasica je idealno izhodišče za izlete v gore, pohajkovanje po okoliških hribih in dolinah, kolesarjenje po poteh in kolovozih ali za sprehode okoli jezera.

slika

V Bohinju lahko uživate v vseh letnih časih ...

Poleti se v jezeru lahko kopate, uživate v sončnih žarkih in svežem gorskem zraku, pozimi pa smučate na bližnjih smučiščih (Vogel, Kobla, Soriška planina) ali se prepuščate užitkom v Vodnem parku Bohinj (bazeni, savne, wellness center).

slika
Nedavna raziskava Biotehniškega inštituta je pokazala, da je voda v vseh delih Bohinjskega jezera neoporečna, pitna, kar je že prava redkost.

Bohinjsko jezero je eno redkih alpskih jezer, ki ga niso (in ga tudi ne bodo) preplavile gradnje hotelov. Narava je tu v vsej svoji lepoti še vedno povsem neokrnjena.

Celovita prenova v lastni vikend ali turistični objekt

V hišo, ki je naprodaj v Stari Fužini, bo potrebno vložiti kar nekaj sredstev, da bo zasijala v svoji izvirni lepoti. Investicija se bo obrestovala tako ali drugače, saj cene nepremičnin tu ne padajo, poleg tega pa je povpraševanja po turističnih prenočiščih vedno veliko.

Hiša, ki je naprodaj v Stari Fužini, je vrstna, in sicer sredinska v trojčku. Desni del trojčka je lepo urejen in stalno naseljen, levega pa lastniki uporabljajo kot počitniški objekt.

Od skupno dveh etaž je v enoti, ki je naprodaj, za enkrat izdelana samo pritlična, medtem ko je nadstropje v surovem stanju in še povsem neizkoriščeno.

slika

V pritličju sta dva velika prostora, vsak meri skoraj trideset kvadratnih metrov. Če je vaš namen predelava hiše v lastni vikend, lahko v prvem prostoru uredite dnevno sobo in kuhinjo, v drugem pa spalnico s kopalnico.

slika

Eden izmed spodnjih prostorov vključuje dobrih pet kvadratnih metrov veliko kuhinjsko nišo, ki jo bo novi lastnik najverjetneje želel nadomestiti s kuhinjo sodobnejšega videza.

slika
Na sliki je lepo viden zanimiv kamnit steber, v ozadnju pa vhodna vrata v hišo.
slikaslika

Oba pritlična prostora med seboj povezuje obokan prehod. V nadstropje pa vodijo lesene stopnice.

V pritličju je zidana lončena kmečka peč, ki bo v prenovljeni prostor vnesla prijeten občutek domačnosti ...

Kot rečeno, prvo nadstropje hiše v Stari Fužini je še v surovem stanju. Potrebno bo izdelati pode, izravnati stene, razpeljati elektriko ter v celoti urediti še interjer.

slika

Tu sta na razpolago soba, v izmeri dobrih trideset kvadratov, in pa velika sončna terasa, ki se nahaja nad spalnico v pritličju. Z dobrimi arhitekturnimi rešitvami lahko v nadstropju izdelate na primer čudovito mansardno galerijo ...

S terase v nadstropju boste tako lahko občudovali dolino, ki se odpira proti vzhodu, z balkona nad vhodom pa boste na zahodu uzrli vrhove nad Bohinjskim jezerom.

Ocenjujemo, da lahko s preudarno izbranim projektivnim in gradbenim podjetjem ter z vložkom približno petsto evrov po kvadratnem metru hiša v Stari Fužini dobi novo preobleko po želji bodočega lastnika.

slikaslika

Omeniti velja, da bo novemu lastniku hiše v Stari Fužini omogočeno parkiranje na zemljišču približno 100 metrov oddaljenem od hiše.

Donosna naložba za prihodnost

Ker se nahaja v zaščitenem območju, kjer je neokrnjenost naravnih lepot zagotovljena tudi v prihodnje, in ker je število nepremičnin tu omejeno, je Bohinj s svojim jezerom že od nekdaj ena najbolj zaželenih lokacij za nakup nepremičnine. Morda celo bolj kot katero koli drugo turistično območje v Sloveniji ...

Če iščete počitniško hišo zase ali se odločate za investicijo v nepremičnino, v kateri lahko uredite turistični objekt, vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja v zvezi s hišo v Stari Fužini.

Pokličite nas na telefonski številki 01 421 22 22 ali 051 666 444. Lahko pa izpolnite spodnji obrazec in mi bomo poklicali vas.

Stanko Štupica
Stanko Štupica
osebni nepremičninski svetovalec, licenca MOP
01 421 22 22
051 666 444
Vita Žnidarič Štader
Za vas ocenjuje in svetuje:
Vita Žnidarič Štader

Splošni podatki o hiši v Stari Fužini v Bohinju

Lokacija: Stara Fužina v Bohinju

Vrsta nepremičnine: vrstna stanovanjska hiša

Velikost po ZK: 64 m2

 

Cena: PRODANO

 

Leto izgradnje: 1885

Leto obnove: pritličje je bilo izdelano l. 2001

Razporeditev prostorov:

PRITLIČJE: dnevna soba, kuhinja, stopnice 29,25 m2, spalnica in kopalnica 29,70 m2

NADSTROPJE: soba 32,85 m2, terasa cca. 40 m2 

Ogrevanje: na trda goriva (les)

Parkiranje: omogočeno bo na zemljišču pod hišo

Priključki: voda je, elektrika je (trenutno odklopljena), telefona ni

Pravno stanje nepremičnine: vpisano v ZK

Šifra nepremičnine: 57


Splošni podatki o okolici

Naselje: Stara Fužina je alpska vasica z ohranjenimi starimi kmečkimi domovi. V naselju živi okoli 580 ljudi. V vasi je Planšarski muzej, v bližini je Hudičev most in znamenita korita Mostnice.

Dostopnost: Z avtom po cesti od Bohinjske Bistrice proti Bohinjskemu jezeru, čez most v zgornjo Bohinjsko dolino, 1 km od jezera.

Oddaljenost od drugih krajev: Bled 25 km, Ljubljana 86 km.

Morate prej prodati, da bi lahko kupili?

Prvi korak pri uspešni prodaji nepremičnine je pravilna ocena njene tržne vrednosti. Ugotovite, koliko bi lahko iztržili za svojo nepremičnino.

Kliknite tu za brezplačno spletno oceno, ki jo prejmete najkasneje v 24-tih urah.

O ponudbi za nakup

Vaša ponudba je zaupna. Osebne podatke bomo razkrili prodajalcu le z vašim dovoljenjem. Vaša ponudba je tudi povsem neobvezujoča. Lahko si premislite v vsakem trenutku.

Je pa lahko hitra ponudba odločilna za uspešen nakup, saj jo bo prodajalec morda sprejel, še preden bi mu kdo ponudil boljše pogoje.

Zanimam se za to nepremičnino

Ime*
Priimek*
E-mail*
Telefon*
Kraj*
       Ogled Dodatne informacije Moja ponudba
Želeni dan in ura ogleda/ vaše vprašanje ali komentar
Copyright © 2006 - 2015 prospera-nepremicnine.si     |   Gradbeništvo Grating M TEAM   |   Studio Kragelj arhitekti   |   Rent Apartments in Ljubljana